Wednesday, January 1, 2014

Part 5 Jodoh

Assalamualaikum w.b.t

Hi semua... kali ni aku nak cerita psl jodoh aku.. kire sambung la part2 yg sebelum ni..
Aku selamat menamatkan zaman bujang aku pada tarikh 14 dec 2013 (sabtu)
Aku selamat menjadi suami kepada isteriku dengan majlis yg sederhana yg mana dgn takdir tuhan masin mulut aku (yg mana kenal aku tu tau la aku jenis yg mcm mana)
Asalnya 14 dec tu hanya untuk bertunang dahulu. So bila perubahan berlaku utk bernikah terus atas persetujuan kedua org tua, yg xde kaitan pertalian darah pulak yang melebih2 mcm isteriku tu bawah tanggungan diorang..
Bila perubahan berlaku, mental aku mmg dah sedia utk hadap ape yg jadi.. nak detail xbleh la.. hahaha
Paling menyedihkan bila aku dituduh merosakkan isteri aku sblm berkahwin.. biasa la.. mulut bangsat mmg sesiapa pon xbleh tutup. Sebabnya hanya aku dan keluarga isteri shja yg tahu.
Sebelum aku salam kadi untuk memikul tanggung jawab aku sebagai suami, ade la nombor2 yg aku x kenal ntah dari mana timbul, sms aku tanya, kenapa aku pilih isteri aku, die kenal plak tu..
Ni jawapan aku. Aku pilih dia bukan ko. Kerana ape? Dia jodoh aku, bukan ko. (Utk org yg sms tu)
Wallahi aku syg isteri aku dan sblm kawin aku nekad nak jadikan dia isteri aku.
Ade jugak mulut2 sakai yg kata aku bomoh keluarga isteri aku..
Aku xnak la berdendam atau ape2, esok lusa, mereka yg mengata tu ade keluarga sendiri. Ade anak2 sendiri, ape perasaan korang bila ape yg korang kata pada aku ni, jadi pada anak korang? Aku x minta, tapi aku yakin, Allah maha adil.
(Tu untuk yg mengata aku ye)

Aku bernikah pada 14 dec di Perak, dan 13 dec aku masih di Sabah. Sama juga pada isteriku, 13 dec dia masih berkerja.
Mmg x sempat utk kami prepare seperti org lain, pada saya, sy x kejar majlis yg gah seperti mana org yg mengata aku sengkek ataupon lain2.. aku kejar berkat Allah dan kedua org tua keluarga aku dan keluarga isteri. Alhamdulillah,  kami pasangan suami isteri, direstui.. masa nikah, bapak mertua aku yg tenangkan aku.. wali duk sebelah beb..
Aku sangat selesa.

Rombongan keluaga aku plak sikit punye ramai, 16 kereta penuh ngan sebiji bas persiaran..
Tu pon ade yg x dpt dtg.. havoc la jugakrumah isteri..
Tp kuasa Allah, selepas selesai, ramai yg suka cara kami berkahwin, simple, nice and x membazir..
kawan2 isteri yg belum berkahwin pulak kata cara kami sangat best dan sempoi..ramai yg nak ikut.. mudah mudahan makbul ape yg diorang hajatkan, janji niat kene betul, yakin ngan Allah.

Ade yg tanye wang hantaran la, berapa aku belanja utk kawen, sorry, aku x dedahkan, even parents aku pon x tau. So yg lain, simpan je mulut tu elok2 sebelum mulut tu x jadi mulut..haaaaaaa....
Ape yg aku tau, aku sedia berkorban utk agama aku dan keluarga aku.
Ape yg buat aku tambah seronok, kawan mertua aku juga merupakan kawan mak abah aku, mmg kecik dunia ni.
Rahmat Tuhan pertemukan mereka semula.. ok ape sedara islam yg jauh bertemu.. aku pon x sangka.

So, majlis aku berakhir ngan kunjungan abg aku sendiri.. smpai mlm die lepak, abg aku plak merupakan anak murid mak mertua aku satu ketika dulu.. hahaha jejak kasih.
Tq shac era (tu la abg aku)

Thursday, December 19, 2013

Ketenangan

Tamat zaman bujang... abis citer..tarikh kat gambar tu terlajak plak.. aku tamatkan zaman bujang thun 2013 ye... heheh


Tuesday, October 29, 2013

Rewind part 4

Abis kat part 3... tutup citer mlvk aku... aku daftar dekat kliuc..mula lah semester pertama bulan November 2005. Aku tinggal di asrama blok A.

Badan aku ready utk environment tu. Tp mental aku x ready sebab dah lama tinggalkan buku. Dengan SPM aku yg canteeek punye...

Masa orientasi, aku x sedar pon org dah mark aku sebab mulut aku bising.. hahahaha.. sorry ye abg ling ngan kak long.. aku bising pon bukan aku kacau korang kan? Dah program orientasi membosankan, aku ckp jujur je la bosan.. mungkin aku x nampak ape tujuan orientasi.. kalau kata nak berkenalan, pada aku x perlu la kene bercangkung tengah panas buat prog konon treasure hunt.. sorang senior fasilitator cekak baju aku... A.M.N nama die... kalo ikut kepala aku, time tu jugak aku spanar muke die..

So kat situ pon student lain dah mark aku...konon aku budak jahat...tp banyak2 fasilitator, ade dua org yg xde hal ngan aku.. dua dua perempuan.... seorang muallaf..kakak Nurinsyirah Lim.. sorang lg aku pgl nana.. aku rapat ngan nana lebih sebab aku srgan ngan kak insyirah tu psl die aku tgk terlalu baik.. ilmu agama die pon mantap.. kesah die sedih.. mcm mana dia diduga selepas memeluk Islam.. tudung kene rentap depan hostel beb!!  Kene paksa makan ba alif ba ya... bayang kan... die tetap teguh iman die.. sampai dibuang keluarga.. aku tabik... lagi sorang aku jumpa yg hidup dia penuh liku2..

Ni nana ni plak aku dah rapat.. ade la org kenen2kan aku jd pakwe die...aku ngan dia x lama.. satu sem je.. hehe.. bukan jodoh aku.. die pon dah selamat kawen, anak dah dua.. elokla.... dah bahagia.. masih bertegur sebagai kawan..

Kak Insyirah pon aku dah x nampak lepas aku abis sem1... pointer aku??? 0.38.. phuih!! Yg peliknya.. kak Insyirah Lim tu die nak tau psl aku... aku pon x tau nape and ape yg die nampak pada aku.. aku takut aah.. dah la aku ni serabai je 24/7... bknnye baik pon .. solat pon x cukup.. yg aku dgr die ckp kehidupan aku menarik..  aku pk die ni mental ke bele hantu raya?? Hahaha

Masa aku sem satu je aku duduk asrama selepas satu kejadian yg aku betul2 berbuku hati dgn roomate aku.. x kesah la kalau die nak main game kat pc aku.. tp yg akj bengang tu bile satu hari aku tgh kemas bilik.. mop lantai xde.. so aku merangkak lap lantai mcm org jepun... ms tgh lap lantai tu sorang roomate bleh masuk pakai kasut.. mmg aku meletup la...bile kene sound dah mula x puas hati.ade la die panggil 3-4 org.. dah cekak aku, ckp kat aku cmni... 'hang panggil mai kwn2 hang, hang sembang lebat bukan main' aku jwb la.. 'jap aku call' aku pon call la member sorang kat uniten... x tau plak die bleh bawak budak2 3 kete ngan satu van penuh... hahaha..
Terus ilang budak yg cekak aku td.. aku x expect pon punye ramai yg dtg.. tp mmg satu malaysia la msa tu.. melayu cina ngan india ade.. hahahaha.. so aku pon dah x happy dok hostel tu..

Sem 2 aku dok kajang dah..syukur sebab ms tu mak aku pon dok kajang sebab bapak aku keje kat sabah... so xde masalah tmpat tgl dah masa tu...
Sejak duduk kajang aku tau life is not easy.. tough ... sedara jauh2.. aku plak time tu hanyut sebok join gang sana sini.. maklom la.. culture shock.. gang ape tu aku xyah mention..gang fight pon aku join.. aku start pegang samurai billa umir aku 19..

Masa berlalu dan aku kian hanyut.. tu psl part sebelum ni aku tulis aku DIBUANG..
Satu masa tu bapak aku balik kajang, dia jual kereta spectra kat used car pastu beli kereta lain... tp masalah tiba bila 6bulan lepas tu surat mahkamah sampai sebab kereta spectra x bayar 6 bulan...masa tu aku dlm kelas...dpt sms macam ni. 'Balik sekarang, urgent'

Masa tu kelas math1..aku pon balik lepas bagitau lecturer aku.. aku smpai umah je aku tgk bapak aku ade duduk tutup kepala ngan tangan..serabut lain mcm.. bila lepas aku dpt tau hal mahkamah tu, bapak aku mintak kalau aku bleh amik balik kereta tu..
Aku pon pakat ngan member aku.. bebudak dalam la jugak.. aku dpt rm7k cash, Kereta servis balik, tayar baru 4 biji.. aku bwk balik kereta tu dgn xde roadtax.. longkai cari. Aku sorok kereta kat tingkat 3.. nasib baik parking lot tu kene ade kad access..

Lepas settle hal kete tu, aku makin besar kepala.. lupa diri.. lupa asal usul..2006 aku da kne dismiss kolej sebanyak 4 kali.. time tu br aku bukak mata.. aku nwkad nk tglkn gang tu.. tp mmg berat dugaan.. ramai cari aku..aku mengelak dr diorang setahun. Lari sana sini.. tp arwah pak uda aku tlg selesaikan.. tahun 2007 pon masuk...

Sambung part 5..

Jeng jeng jeng...

Sabo ye... lambat lagi part ni

Rewind part3

Salam semua... Part 3 ni mula bila aku dah kuar dr kolej komuniti sg petani dan cari pusat2 mlvk kat malaysia.. kursus yg aku minat tetap x berubah.. automotive.. tp memandangkan cuma sijil, engineering punye title tu xde.. yg ada cuma teknologi mekanik automotif enjin petrol dan diesel..

Aku pon cari la dalam paper2 yg ada depan mata aku..aku dapat satu iklan dari times academy kerjasama dgn EON di kajang.. aku pon apply la, lepas seminggu, diorang panggil aku dgn menawarkan kursus yg aku apply tu...ms tu yg hantar aku pekerja bapak aku.. naik pikap satu.. blakang pikap tu la aku sumbat motosikal aku ngan baju2..

Bertolak dr kedah smpai la ke kajang, aku turunkan barang2 lepas tu uncle tu balik.. aku sorang sorang je terkebil2 nak daftar.. lepas daftar sume sorang2, aku saftar asrama.. yg best tu? Dorm tu ade 14org..aku sorang je melayu..lain sume cine..
Agak cuak la masa tu...kursus yg aku amik cuma 6 bulan untuk aku tamatkan tahap 1 sampai tahap 3...

Masa berlalu, sampai aku tahap 3, aku dah mula x tahan ngan perangai bebudak dorm tu..ade yg bawak amoi masuk la... minum arak la.. lepas mabuk, botol bersepah2.. muntah2 lagi...aku pon mula pikir jalan nak keluar dr asrama.. kebetulan abg aku belajar kat uniten bangi.. aku pon merempat la kat sana. Nasib baik member2 abg aku ok je.. uniten hanya tmpat aku tido.. baju2 ngan barang2 aku yg lain ada kat asrama mlvk tu lg... nak sumbat uniten? Segan sbb tmpat org.. pastu space pon x banyak.. so biar je la.. dekat je pon...

Satu hari, bila aku nak masuk kelas, aku singgah asrama mlvk tu nak amik safety boot. Aku sampai je, bebusak cha ya alif nun dah tgu lbh 10 org...exact no aku x ingat... diorang nak lepuk aku sebab diorang pk aku curi sport rim kete sorang student tu.. aku tgk kete wira tu siap kene sendal ngan batu bata lagi.. hahahaha..

Aku pon ckp la, kalau aku nak curi rim kreta 4 biji, aku x pakai moto.. aku bawak kereta utk curi.. kalo naik moto aku nak letak mana rim tu? Bakul moto?? Pakai akal la apek...

So xde bukti yg aku curi.. ade seko dua yg masih x puas hati.. diorang patahkan katil aku, celup boot aku dlm tong isi minyak itam. Pastu katil aku patah.. mmg aku beku hati time tu.. bile buat aduan, still same je.. xde ape pon tindakan.. so aku pon makin beku hati...org layan aku mcm sampah aku bagi diorang balik lagi dewa sampah..aku keluar dr pusat mlvk tu tanpa notis..aku lari ke ktang utk cari kerja part time... kat sana aku kenal la satu family dr selatan thai yg ada jalanksn kedai maka kat sebelah caltex kuang..try la pegi makan kat sana, sedap!! Aku keje kat kedai kak dah tu selama 6 bulan..merasa la pg thailand bila tokey ajak jalan sana..keje aku amik order, kemas kedai, lap meja, pungut puntung rokok ms tutup kedai..aku xde hal keje cmtu..sbb gaji halal, tokey pon tolong skali, bukak kesai slepas asar, tutup sebelum subuh..ms tu aku sedar.. ade org lagi susah dr aku..Jali, sepupu suami kak dah, abang dia meninggal kene bom akibat konflik selatan thai.. aku sendiri tgk Jali jwb fon, aku sndr dgr bak dia teriak dalam fon bgtau..sedih mmg sedih..tp aku respek jali. X bertakung langsung air mata dia..jali ajak aku pg thai..aku takut sbb bkn psl kes bom2 tu.. to takut ngan parents aku. Sbb diorang x rau yg aku dah berenti mlvk tu..So aku x pegi, aku cuma mampu bg alfatehah je untuk si arwah..lepas 6 bulan bekerja, pasal mlvk tu, satu sen aku x bayar.. haha.. ms tu aku ade dengar2 yang kliuc buat hari terbuka.. kliuc tu kuala lumpur university college.. kat bangi.. akh pon mnta cuti kat kak dah..pegi sana dr sg buloh naik kapcai aku sampai la ke kliuc tu.. pakai tshirt ms mlvk je.. minyak2 hitam lama penuh kat baju..selamba je aku masuk office pastu ckp cmni..'cik sy nak belajar sini, spm sy 3 kredit..sy rasa sy layak apply diploma automotif engineering'... staff kolej tu pon kata ye dan dia org yg tolong isikan borang2. So yuran semester aku call bapak aku... masa tu baru nak call!! Kene gosok laaa...pastu die tanya nape berenti mlvk x bgtau? Aku jwb senang je.. smpai umur berapa aku nak pegang spanar? Smpai umur berapa aku nak baring bawah kereta? Minat mmg minat.. tp kene pikir jauuuuh kedepan..citer sebab aku keluar tu diorang x tau..citer kes aku nyaris kene ketuk akibat dituduh curi rim kete pon aku xnak bgtau..

Hmmm sambung lagi..

Monday, October 28, 2013

Rewind part 2

Salam.. sambung part 2.. hahaha sempoi punye mukadimah...
Sambung kat asrama punye citer... ms tu dlm kepala aku, asrama ni 2 tempat je dlm Malaysia..RMC dgn SEMESTI.. hahahaha maklomla dok estate... x tau langsung dunia luar. So aku pon pk dia kat asrama smk khir johari... padahal dia dah ke gerik masuk MRSM.. MRSM pon aku x tau pebende...hahaha.. bila naik form 4, sblm masuk teknik, aku tanye amar.. adik ko mana??? Dia kata ade kat asrama.. so aku pon ok je la.. tp trpikir2 psl x nampak batang hidung die..  lepas tu citer ni abis kat situ ble aku masuk teknik. Bapak aku pindah plak ke kedah..

Aku masuk teknik, akademik aku terlungkup menjunam.. aku x salahkan sesape.. salah diri sendiri sbb x study.. time tu aku sikit kesedaran pon xde fikirkan kehidupan selepas sekolah yg nyatanya sangat susah dan penuh liku2 yg x nampak dengan mata kasar..

Result SPM kuar.. hancur lebur..mak aku kecewa. Bapak aku pon kecewa.. Masa tu br aku nak menyesal.. Aku mengaku silap dan aku tau masa depan aku x nampak.. aku cuma nampak masa depan aku hanya ada pada tangan aku, kuderat aku, dan tulang 4 kerat. Xde satu pon aku nampak masa depan aku yg aku akan gunakan akal dan ape yg aku belajar di sekolah... hampir setahun aku termenung. Aku kerja pon dgn kelayakan aku cuma buruh di ladang sawit..

Nak merintih? Sape nak dengar? Silap sendiri bila org nasihat aku, aku melawan, buat pekak..sekarang aku kene hadap jugak walau macam mana pon.. 3 bulan aku jadi buruh kasar aku dipilih jadi mandor..kire mcm supervisor sebab aku ade spm.. math aku pon credit..

Setahun aku kerja kat sana aku fikir aku xnak teruskan hidup cmni..aku nekad nak sambung study. Aku pon cari dlm surat khabar.. mana mana kolej yg offer aku dgn minat aku dlm bidang automotif.. so aku daftar la nama kat satu kolej kat seremban.. nama kolej x yah tau la.. dah bungkus rasanya kolej tu..kat sana aku jumpa banyak jenis org.. kat sana aku kwn ngan pelbagai jenis org. Drpd ustaz sampai la ke bohsia.. yg aku tau, aku suke godek2 motor.. kat sana la aku bergaduh ngan budak skinhead.. kat situ la aku tgk ade student campur laki perempuan satu umah.. kat situ la aku kene belajar cmner nak berdepan ngan semua tu. Nak lari mana? Dok asrama? Banyak ganja..kalo kene  cekup? Lagi aku susah...

So aku dok umah sewa kat seremban 2..masa tu masuk semester kedua. X lama duduk situ aku keluar bila housemate buat hal. Bila ditegur, kata x sporting, sape x angin kalau botol arak disusun sebelah tilam aku? Bawak awek masuk umah pastu main game pakai komputer aku dlm bilik aku.. bila aku suruh keluar, aku plak kene sound.. mcm mana? So aku nekad baik aku berenti.. mungkin tempat lain ada utk aku kat dunia ni..

So aku tinggalkan study kat seremban balik kedah sebab bapak aku keje kat kedah. Aku menganggur lagi sebulan sambil aku mencari mana peluang nak study..dapat satu tempat lg kat sg petani.. kolej komuniti... kat sana aku dah daftar kursus yang sama.. lepas sebulan aku belajar, nak dijadikan cerita, Orang orang dari perodua datang bagi taklimat tentang peluang kerja.. bila sesi soal jawab bermula, akulah org yang angkat tangan, bangun dan tanye soalan.. soalan aku simple, perodua ambil masuk x student kolej komuniti? Jawapannya tidak!! Sebab x diiktiraf... aku senyum duduk semula... masa tu kepala otak aku dah mula bekerja...mana aku nak pergi.ape future aku...
Aku pon tanye lagi, ape yg boleh buat terima kerja? Mereka jawab MLVK (MAJLIS LATIHAN VIKASIONAL KEBANGSAAN) Terus aku bangun dari dewan pergi ke pejabat kolej tu aku isi borang berenti belajar.. aku nak masuk pusat mlvk.

Sambung part3

Sunday, October 27, 2013

Rewind

Assalamualaikum..

Ape khabar sesape yg baca blog aku ni?? Moga sehat2 ye..
Kali ni aku nak citer something which mean everything to me.

Sini aku nak citer berkenaan ngan tajuk yang aku tulis berbunyi hampir hampir.
Ape yg aku maksudkan ni bermula dr tahun 1994... lama eek??

Berpindahnya aku dari ladang tangkah Johor ke sungai sumun Perak dan disitu aku bertukar sekolah ke SK Khir Johari.. darjah 2.. kwn sekelas waktu tu cuma Aaris, Farid , Edrus, Fadli Ezran dan Ikhsan.  Naik darjah tiga, aku kenal sorang lg kwn, anak cikgu English kat skolah tu. Tgk mcm garang Cikgu Zabidah tu.. anak die sekelas ngan aku.  Amar nama budak tu..

Dijadikan cerita, Amar ade sorang adik perempuan bernama Puteri A.... N..... dan waktu tu aku cuma tau setakat tu je tentang adik Amar...

Bila aku naik darjah 5, aku kene tukar skolah ke St Aidan Bahau N9.. so aku tinggalkan kwn2 aku..

Bila masa berlalu, smpai aku umur 15tahun, tingkatan 3 aku berpindah ke Perak semula taip di Bagan Datoh.. kira dlm 30km dr Sungai sumun.
Waktu tu bapa aku nak daftarkan aku ke SMK Seri Muara Bagan Datoh. Tp aku xnak sebab xde kwn.. alang2 30km, naik bas pon bleh sekolah kat sekolah lama. Sekurang2nya aku xde rasa takut atau janggal bila masuk ke sekolah. Bila daftar sahaja aku ke SMK khir Johari, berjumpa lah akh ngan kwn2 sek rendah dulu..tp mereka SEMUA kelas budak2 pandai... aku tercicir satu kelas ke  belakang.. sebelah kelas je pon.. Bila aku jumpa Farid, Amar dll, aku tanye Amar, 'Adik ko mana' atas dasar aku ingat ms kecik dia ada adik... dia bgtau yg adik die dah masuk ke asrama..

sambung part 2 nanti.

Tuesday, February 19, 2013

Phuhh Phuuuih!!

Salam sume... pergh... bersawang berlumut berhabuk dah blog aku... sorry atas kehilangan yg agak lama...So nak start nih,

Bismillahirrahmanirrahim......

x silap aku, last aku pos dlm dua thun lepas...mana aku hilang??
ok citer die cmni... lepas aku abis study kat kliuc, sblm aku grad, aku gatal tgn pg interview kat satu company ni.. Interview sgt sgt tough sbb nak test, kot rezki kat company besar gah bagai planet marikh..

interview tu jawatan pegawai ladang je pon... tp siap baling file lg sbb pointer x cantik mana... biase la... budak baik..hahaha..

dua kali dah kutip file die tanye, ' are u well aware of estate life???' haha mmg rezki aku.. aku pon jwb, 'tuan, I am a planter son.. and I was raised inside the estate, I think estate life is not a big deal, ive school at 7 school and 4 colleges and im sure im well aware of estate life,

pastu die pon tanye la psl estate.. pokok sawit sume... aku jwb mana yg mampu je... dgn rase x confident...die pon kata, ok syukri, ill make a call for u since at my point of view, I consider u pass this interview.. yg klakanye aku x abis study lg time tu.. aku tnjk partial transcript je.. bile aku bgtau je aku ade last paper seminggu lg, terus kene sebijik, kepala otak kau!! do u realize that u are enrolling for occupation? if u don't have the full transcript, I can only pass u at staff level.. aku pon ok je la kan, lgpon saje gatai tgn nak test rasa interview.. aku pon nak gak try pegawai ni.. 'tuan, with all due respect, ill assure u ill get the best result for my last paper...' die balas, ' what if u fail?' aku balas balik, u can take me out instantly without notice'

die kata kat aku balik, ' amboi?? confident ko ye??'  aku senyum je la... dlm kepala ni paper dynamic, paper bunuh student engineering... mampos!!

abis je aku jwb paper seminggu lepas tu, aku masuk training center kat mlaka selama 9 bln sblm confirm jd estate assistant manager.. pergh... mcm pg planet lain bile aku tukar bidang... hahahahaha
tp seronok... mencabar... knowledge pon tambah.. exposure lebih.


Disinilah aku kene campak kat tempat yg xde internet, ni online pakai phone je pon haa... kopak aku... hahaha

nak citer lagi smpai next week x abis... heheh nah tgk la ape yg aku lalui...




Saturday, February 26, 2011

Pencinta Kucing??? Pfffft!!~~~

Salam, Topik aku harini berkenaan kucing gak...ni kes aku betul2 da x tahan....
Hari bertarikh tersebut adelah hari Cat Exhibition show kat Kelana Jaya....
Aku pon tgk la kucing2 kat sana, mmg lawa....tp tu bukan topiknye...
Topiknye start bile Organizer event tersebut suruh aku add FB diorang nama . . . . . . . . .
Aku pon angguk seronok...lepas jek aku pg sana, mmg Allah nak test aku kot, aku ade nampak seko stray cat muke kuyu jek... aku pon amik gambar ngam2 die tgk exibition tu dr jauh....ni gambonye...


Kucing stray cat mengenang nasib yg x terjaga. :(

Ape yg mengejutkan aku lepas amik gambar ni, member jerit, weh anak kucing mati.... aku pon toleh nak tgk....aku pg dekat, tgk mmg anak kucing tu baru lagi mati...kene pijak...sbb badan die leper pastu da keras...
darah pon masih ngalir lagi...:( aku pon panggil la staff event tu yg kononnye sayang kucing.... die bleh bwat bodo jek, pastu ble aku mintak kotak kecik, sume wat slow2...aku x tahan, terus keluar la sume pedas2 depan org ramai...dah kene br hulur aku paper senaskah.... aku mmg tgh gigil tahan marah, balut anak kucing tu...aku bawak balik...aku tulis blog ni pon slepas aku slesai tanam anak kucing tu.... :(

Aku benci nyampah kalo org hipokrit...kalo x syg binatang, jgn keje ngan binatang...kucing kat event tu pon sume ade kudis, pastu sume kurus kering... Phuih!!

Monday, February 14, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL

Salam...ade member FB ajak masuk kontes..so sy pon masuk le.....sesape yg nak join tu klik la gambo nih....hehehe Torek sy pantang tgk contest..hahaha


Torek sy nak join!! weeehuuu~~


Comel la nih...ade can menang x??? hahaha

Hello..sy Torek...nama penuh Torek Hebat...haaaaaa

Kalo x cukup comel lagi x tau le....

TuanTorek ngan Torek...

zzz...ZZZZ...%$*&$*&^$*&

HUH!! woot woot!!

mana acik jande nih??? haha

Syarat dan Peraturan

  1. Letakkan gambar di atas di dalam blog anda bertajuk CONTEST KUCING PALING COMEL, kemudian link kan ke apisv3.blogspot.com - Done
  2. Seterusnya letakkan gambar kucing anda atau kucing jiran anda atau kucing di kedai pakmat mahupun kedai rostam tukang jait. - Done
  3. Tinggalkan link contest anda di dalam komen di bawah - Done
  4. Macam biasa, setiap peserta kena follow blog apisv3.blogspot.com ;) - Done
  5. Akhir sekali, tag kan 3 orang member blog anda yang anda rasa diorang berminat untuk join. - Done (lebih pon xpekot...meramaikan kengkawan)

Nak tag x reti...so sy tulis nama member FB bleh???