Saturday, February 26, 2011

Pencinta Kucing??? Pfffft!!~~~

Salam, Topik aku harini berkenaan kucing gak...ni kes aku betul2 da x tahan....
Hari bertarikh tersebut adelah hari Cat Exhibition show kat Kelana Jaya....
Aku pon tgk la kucing2 kat sana, mmg lawa....tp tu bukan topiknye...
Topiknye start bile Organizer event tersebut suruh aku add FB diorang nama . . . . . . . . .
Aku pon angguk seronok...lepas jek aku pg sana, mmg Allah nak test aku kot, aku ade nampak seko stray cat muke kuyu jek... aku pon amik gambar ngam2 die tgk exibition tu dr jauh....ni gambonye...


Kucing stray cat mengenang nasib yg x terjaga. :(

Ape yg mengejutkan aku lepas amik gambar ni, member jerit, weh anak kucing mati.... aku pon toleh nak tgk....aku pg dekat, tgk mmg anak kucing tu baru lagi mati...kene pijak...sbb badan die leper pastu da keras...
darah pon masih ngalir lagi...:( aku pon panggil la staff event tu yg kononnye sayang kucing.... die bleh bwat bodo jek, pastu ble aku mintak kotak kecik, sume wat slow2...aku x tahan, terus keluar la sume pedas2 depan org ramai...dah kene br hulur aku paper senaskah.... aku mmg tgh gigil tahan marah, balut anak kucing tu...aku bawak balik...aku tulis blog ni pon slepas aku slesai tanam anak kucing tu.... :(

Aku benci nyampah kalo org hipokrit...kalo x syg binatang, jgn keje ngan binatang...kucing kat event tu pon sume ade kudis, pastu sume kurus kering... Phuih!!

Monday, February 14, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL

Salam...ade member FB ajak masuk kontes..so sy pon masuk le.....sesape yg nak join tu klik la gambo nih....hehehe Torek sy pantang tgk contest..hahaha


Torek sy nak join!! weeehuuu~~


Comel la nih...ade can menang x??? hahaha

Hello..sy Torek...nama penuh Torek Hebat...haaaaaa

Kalo x cukup comel lagi x tau le....

TuanTorek ngan Torek...

zzz...ZZZZ...%$*&$*&^$*&

HUH!! woot woot!!

mana acik jande nih??? haha

Syarat dan Peraturan

  1. Letakkan gambar di atas di dalam blog anda bertajuk CONTEST KUCING PALING COMEL, kemudian link kan ke apisv3.blogspot.com - Done
  2. Seterusnya letakkan gambar kucing anda atau kucing jiran anda atau kucing di kedai pakmat mahupun kedai rostam tukang jait. - Done
  3. Tinggalkan link contest anda di dalam komen di bawah - Done
  4. Macam biasa, setiap peserta kena follow blog apisv3.blogspot.com ;) - Done
  5. Akhir sekali, tag kan 3 orang member blog anda yang anda rasa diorang berminat untuk join. - Done (lebih pon xpekot...meramaikan kengkawan)

Nak tag x reti...so sy tulis nama member FB bleh???


Saturday, February 5, 2011

3/2/2011 Hadirnya Obie and Komeng (Gong Xi Fa Chai)

Salam....hari ni aku ade citer baru lagi...
Obie n Komeng ni adelah anak kucing bengal yg baru saja abah beli pd tarikh tertera...hehehe
punye smangat abah bawak kete laju pasal takut org lain amik..hahaha (padahal takut org jual tu kuar rumah)
Org yg jual ni berbangsa Cina tapi die muslim....die mmg breeder bengal cat sahaja...
Sampai jek abah ngan aku kat umah die, die tnjuk kucing2 die....abah pon berkenan....tanye harga die jual RM800 sekor...dan die cuma jual anak kucing sahaja...
Memula ingat nak beli seko jek, tp brader tu kata baik beli sepasang, sbb kesian nnt die bising xde kawan...sbb anak kucing ni mmg manje x ingat punye....so abah pon pk nak amik seko jantan n seko betina...brader tu ckp lagi...' kalo nak mate jgn matekan adik bradik, nnt anak x sehat'
abah pon garu pale lagi...aku senyum je la sbb sah2 abah beli2 ekor juagk...pejam mata abah kata oklah 2-2 jantan aku amik...HAHAHAH!!!
ni gambo die...

So Torek pon ade la kawan kat umah ni...kalo x sian die asyik men gigit jari tuan jek...hahahaha
1 mlm Torek usha dr jauh, nak main sama tp malu2 pastu garang plak tuh..Harini (5hb Feb 2011) Torek siap men2 peluk lagi ngan mkn share semangkuk!! (TABIK BRADER TOREK)
Mmg Torek aku ni spesel la...aku happy ade Torek kat umah ni...hahaha



Sekian

Monday, January 24, 2011

Thaipusam 2011

Topik Thaipusam ni adelah topik dimana aku 1st time pg outing utk photography, punye la lama sejak aku beli D90 tuh, ni br 1st time aku outing ngan bebudak yg pakai DSLR yg lain...thanks to Ejai super senior masa skolah aku sbb die la yg ajak aku....sambil tu die ajak member die Fendi ngan Nurul....three of them are nice to me.....glad la jumpe diorang..bleh la kongsi2 ilmu...even camera masing2 x sama...tp konsep sama, so bleh la kongsi ngan tambah ilmu...

Ejai ngan Fendi x biase ngan ragam org yg angkat Kavadi tu, so diorang cuak la..yg aku ni lain citer.,...dok estate dah lebih 20thn....org sambut Wel-wel smpai depan umah pon aku dah rasa...so aku amik experience utk pegi kat diorang plak...hahahaha

Event tu cam biase la....festival Wel2 katne lagi kalo bukan Batu Caves kan???
nah ni gambo2 yg aku amik... enjoy ye???

Bro Fendi yg kehausan....hahaha


Kat sana awek ni je yg senyum tgk aku amik gambo....seb baik cam Ashwarya Rai...hahaha

Kaum India juga mengamalkan cukur kepala...tp x pasti utk ape...sbb stengah2 jek yg berbuat demikian...kalo Org Islam kan sape yg pegi Haji sume botak pale...haaa.. Xpe..janji Malaysia aman damai..

Itu dia.....the man~~

Lagi satu...


Berikut plak adelah gambo yg dah di edit sy sendiri...kalo nak ikut rule photography mmg xde la jawabnye...bak kata Fendi, xyah ikut buku sangat kite punye gambo, kite punye suke la nak upload2 kan kan???kalo ade komen komen la ngan membangun, jgn nak tiaw jek...sbb yg Tiaw2 org ni bknnye otai pon...nah gambo2 dah diedit...enjoy~~ tadaaa!!

Ni lah Ejai yg aku citer tuh... :)

hehehe ape penceritaan gambo ni pon aku x tau...aku kata ni One Malaysia... hehehe

Ni bukan muke tembok ye....hahahaha..kang kene lempang aku nanti...

Ohhh Ashwarya rai...bertudung plak?? bleh adjust nih~~~ :P


Brand Camera yg rare masa kat Batu caves nih...salute aah!!

Torek si Unik lagi mengade2....

Salam sume.....slamat kembali ( bajet blog aku ni hot aah~~)
soory lama x update...biase la...dak laki brutal mana yg rajin bukak blog kan kan??? x ganas aar camtu....


Aku ade citer baru sebenranye...dlm bulan lepas, umah aku ade la tambah family member... (pd aku la) nama die torek...

Alkesahnye, Torek ni ialah seekor kucing jantan yg masih kecik lagi...die merupakan Domestic Short Hair punye jenis baka kucing...standard kucing yg slalu jmpe kat mamak, dlm enjin kete korang laaa....Torek dijumpai dekat depan lif umah aku, adik aku yg ambik bawak balik, die kata nak bele pasal kesian torek sepet sbelh masa tu...kene debik ngan budak kecik...
So sepanjang dekat 2minggu Torek kat umah aku, ble panggil die, die x toleh ataupon respon...aku kata die pekak...tu pasal aku bagi nama Torek...nenek aku slalu kata sape telinga torek ni same cam pekak...hahaha...

Nak dijadikan citer ni lagi best, effect debikkan budak kecik tu, telinga Torek ade darah beku...so aku mandikan die, aku siram2 muke die...smpai air masuk telinga sket2...ble die abis mandi, die geleng pale, terkeluarlah darah beku yg buatkan die pekak badak...slepas je aku lap2 die, bagi die kering abis2 telinga die dah menunjukkan respon yg positif...die x pekak rupenye....HAHAHAHAHA!!! nak tular nama kang, kat FB pon dah ramai ikut panggil Torek..ngeh3... nak tgk Torek camner rupe?? nah~~


Ni lah Torek yg aku citer2 ni haaa...
Die mmg aktif x ingat dunia...org lain tdo, masa tu la die ajak men kejar2...PUKUL 3AM...
Aku yg brutal2 ni pon bleh la gelak tgk glagat die..pasal ikutkan ati aku, mmg aku sepak jek smpai jatuh katil, tp teringat balik tiap kali kalo aku kuar rumah, die men cak2 plak...aku nak smpai pintu jek die lompat peluk kaki aku...die x gigit@ cakar pon...tu pasal aku suke Torek ni skang...( Bajet mcm Hachiko )

So ble Torek kat umah ni, adik aku bleh plak jmpe owner lama bgtau ucing ade kat umah kitorang....die pg pulangkan balik....mmg aku sakit ati lah...tp x terkata ape pon...dah mmg die peel camtu...tp Allah tu kaya lagi adil....Owner lama Torek terjmpe ngan saya masa Apt kitorang buat firedrill.....die kata keisan kat torek pasal anak die buli lagi....kali ni lagi teruk....mata sepet ngan kaki sbelah die sakit...jalan pon cam tempang2....nak buat cmner, budak kecik...x tau ape...parents keje...so die kata kat saya nak bagi balik kat saya...kali ni sy plak yg amik...jmpe die kat G Floor gak ngan seko mak kucing yg tgh bunting...ni gambo die...


( ni la mak kucing yg teman torek masa Torek kat G Floor)
Gambar ni aku amik lepas Torek dah ok...aku bg la makan kat mak kucing ni sbgai upah jaga Torek...
Lepas jek Torek dah ok, die berak cacing...eeeuw~~~ siap terjuntai kat montot die lagi....hahahaha!!!
Ape lagi Zentel la aku sesah....skang kurus sket Torek nih...
Tp die happy la dok umah aku skang...hehehe
tgu ade duit lebih, aku nak hantar pg vet utk Vaccine ngan kasi... :)

nak lagi gambo torek hensem??
Ni lah Torek

Ni plak Jonny Dep...ikan yg slalu Torek tgk dr jauh mlm2...hahahaha

Ni lah Torek kalo dah tido....


Sekian saje entry aku kali nih....kalo ade gambo kucing dulu2 masa aku kecik, kalo aku jmpe aku tnjuk korang ye??? hehehe

Assalamualaikom...