Saturday, February 26, 2011

Pencinta Kucing??? Pfffft!!~~~

Salam, Topik aku harini berkenaan kucing gak...ni kes aku betul2 da x tahan....
Hari bertarikh tersebut adelah hari Cat Exhibition show kat Kelana Jaya....
Aku pon tgk la kucing2 kat sana, mmg lawa....tp tu bukan topiknye...
Topiknye start bile Organizer event tersebut suruh aku add FB diorang nama . . . . . . . . .
Aku pon angguk seronok...lepas jek aku pg sana, mmg Allah nak test aku kot, aku ade nampak seko stray cat muke kuyu jek... aku pon amik gambar ngam2 die tgk exibition tu dr jauh....ni gambonye...


Kucing stray cat mengenang nasib yg x terjaga. :(

Ape yg mengejutkan aku lepas amik gambar ni, member jerit, weh anak kucing mati.... aku pon toleh nak tgk....aku pg dekat, tgk mmg anak kucing tu baru lagi mati...kene pijak...sbb badan die leper pastu da keras...
darah pon masih ngalir lagi...:( aku pon panggil la staff event tu yg kononnye sayang kucing.... die bleh bwat bodo jek, pastu ble aku mintak kotak kecik, sume wat slow2...aku x tahan, terus keluar la sume pedas2 depan org ramai...dah kene br hulur aku paper senaskah.... aku mmg tgh gigil tahan marah, balut anak kucing tu...aku bawak balik...aku tulis blog ni pon slepas aku slesai tanam anak kucing tu.... :(

Aku benci nyampah kalo org hipokrit...kalo x syg binatang, jgn keje ngan binatang...kucing kat event tu pon sume ade kudis, pastu sume kurus kering... Phuih!!

Monday, February 14, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL

Salam...ade member FB ajak masuk kontes..so sy pon masuk le.....sesape yg nak join tu klik la gambo nih....hehehe Torek sy pantang tgk contest..hahaha


Torek sy nak join!! weeehuuu~~


Comel la nih...ade can menang x??? hahaha

Hello..sy Torek...nama penuh Torek Hebat...haaaaaa

Kalo x cukup comel lagi x tau le....

TuanTorek ngan Torek...

zzz...ZZZZ...%$*&$*&^$*&

HUH!! woot woot!!

mana acik jande nih??? haha

Syarat dan Peraturan

  1. Letakkan gambar di atas di dalam blog anda bertajuk CONTEST KUCING PALING COMEL, kemudian link kan ke apisv3.blogspot.com - Done
  2. Seterusnya letakkan gambar kucing anda atau kucing jiran anda atau kucing di kedai pakmat mahupun kedai rostam tukang jait. - Done
  3. Tinggalkan link contest anda di dalam komen di bawah - Done
  4. Macam biasa, setiap peserta kena follow blog apisv3.blogspot.com ;) - Done
  5. Akhir sekali, tag kan 3 orang member blog anda yang anda rasa diorang berminat untuk join. - Done (lebih pon xpekot...meramaikan kengkawan)

Nak tag x reti...so sy tulis nama member FB bleh???


Saturday, February 5, 2011

3/2/2011 Hadirnya Obie and Komeng (Gong Xi Fa Chai)

Salam....hari ni aku ade citer baru lagi...
Obie n Komeng ni adelah anak kucing bengal yg baru saja abah beli pd tarikh tertera...hehehe
punye smangat abah bawak kete laju pasal takut org lain amik..hahaha (padahal takut org jual tu kuar rumah)
Org yg jual ni berbangsa Cina tapi die muslim....die mmg breeder bengal cat sahaja...
Sampai jek abah ngan aku kat umah die, die tnjuk kucing2 die....abah pon berkenan....tanye harga die jual RM800 sekor...dan die cuma jual anak kucing sahaja...
Memula ingat nak beli seko jek, tp brader tu kata baik beli sepasang, sbb kesian nnt die bising xde kawan...sbb anak kucing ni mmg manje x ingat punye....so abah pon pk nak amik seko jantan n seko betina...brader tu ckp lagi...' kalo nak mate jgn matekan adik bradik, nnt anak x sehat'
abah pon garu pale lagi...aku senyum je la sbb sah2 abah beli2 ekor juagk...pejam mata abah kata oklah 2-2 jantan aku amik...HAHAHAH!!!
ni gambo die...

So Torek pon ade la kawan kat umah ni...kalo x sian die asyik men gigit jari tuan jek...hahahaha
1 mlm Torek usha dr jauh, nak main sama tp malu2 pastu garang plak tuh..Harini (5hb Feb 2011) Torek siap men2 peluk lagi ngan mkn share semangkuk!! (TABIK BRADER TOREK)
Mmg Torek aku ni spesel la...aku happy ade Torek kat umah ni...hahaha



Sekian